Képek a képgalériából

arbi túra 7plakát 1tanodaátadás - 5rocker boy

Színházlátogatás

IMG_20140318_163606.jpg

2014. március 18-án (kedden) színházban jártak a tanodás tanulók.Richard Rodgers – Oscar Hammerstein II – Howard Lindsay – Russel Crouse: A MUZSIKA HANGJA című musicalt tekintették meg.

A második világháború előestéjén a szomszédos Ausztriában játszódó, valós eseményekre épülő történet világszerte az egyik legnépszerűbb musical.

A történetben Georg von Trapp hajóskapitány felesége halála után nevelőnőt keres hét gyermeke mellé. Mária apácának tanul, ám a zárda főnökasszonyának utasítására egy évre elhagyja a zárdát, és nevelőnőként szolgál a Trapp-kastélyban. A katonásan nevelt gyerekek megszeretik az életvidám, kedves apácanövendéket, aki a szigorú házirend ellenére énekelni is megtanítja őket. Mária a zord tengeri medve szívébe is belopja magát. A közelgő világháború azonban véget vet az idilli hétköznapoknak. 1938-ban Hitler Ausztriát a Német Birodalomhoz csatolja. Trapp kapitány kényszerhelyzetbe kerül: vagy behódol, vagy családjával együtt menekülnie kell. A főszereplő az utóbbi lehetőséget választja.

            A gyerekeknek nagyon tetszett a színdarab, hiszen az érdekes történet, a jó zene és a színészek profi játéka mellett amatőr gyerekszereplők játékában is gyönyörködhettek.